Waarom een Funke 4G LTE filter de beste oplossing is
door : Pieter Brands
Sep 21, 2017
Blog categorie
Waarom een Funke 4G LTE filter de beste oplossing is

Hoe meer mensen gebruik gaan maken van het 4G netwerk, des te groter de kans dat u last krijgt van een storend TV signaal. Doorgaans gelooft men dit probleem op te kunnen lossen door een filter toe te voegen aan hun set-up. Maar is dit wel de beste oplossing om 4G inmenging te voorkomen? 

4G Filtering?
Hoe meer mensen gebruik gaan maken van het 4G netwerk, des te groter de kans dat u last krijgt van een storend TV signaal.

Doorgaans gelooft men dit probleem op te kunnen lossen door een filter toe te voegen aan de set-up. Maar is dit wel de beste oplossing om 4G inmenging te voorkomen? Hoewel het geen slechte oplossing is voor sommige mensen (waar het 4G signaal niet zo sterk is), hebben de meeste mensen alsnog last hiervan. Funke heeft hier DE oplossing voor ontwikkeld: 4G LTE Technologie. Deze technologie zit ingebouwd in alle Funke antennes die wij in onze webshop aanbieden.

Wat houdt deze technologie in?
Toen potentiële interferenties, veroorzaakt door het 4G LTE-mobielnetwerk, een klein probleem was, begon Funke met een technologie die hoofdzakelijk bedoeld was om de ontvangst van het televisiesignaal te beschermen tegen inmenging.  De storing treedt doorgaans op wanneer het ontvangst van het digitale signaal een frequentiebereik van 790MHz bereikt. Door de unieke technologie die Funke ontwikkeld had, kon het LTE signaal doormiddel van smart-filtering dicht bij de 790MHz gefilterd worden voordat het de ontvanger bereikt.

 

Wat nu? Het antwoord is eenvoudig: gebruik antennes die LTE-proof zijn, zoals onze Funke-antennes die zijn voorzien van de Funke INERT-technologie.

Daardoor wordt het 4G LTE probleem opgelost aan het begin van de ontvangstfase van de tv-signaal, wat de versterker helpt om alleen DTT-signaal te versterken en de ontvanger te voorzien van een schoon en continu signaal, zonder interferenties en haperingen.

Bekijk hier onze Funke antennes met 4G LTE technologie

Categorieën