KPN gaat door met Digitenne
door : Pieter Brands
Aug 31, 2017
Blog categorie
KPN gaat door met Digitenne

In Nederland kijken tussen de 300.000 en 400.000 huishoudens televisie via Digitenne. Deze cijfers zijn afkomstig van het Ministerie van Economische zaken. Televisie kijken via Digitenne doe je zonder kabelaansluiting. Het televisiesignaal wordt als het ware uit de lucht geplukt, of uit de ether zoals dat heet, net als de radio in je auto. Voordat de kabeltelevisie haar intrede deed keken we allemaal op deze manier naar de TV. Op de Nederlandse daken stond het vroeger vol met wiebelige metalen antennes. Digitenne is hier een afgeleide van. KPN is de enige aanbieder van Digitenne en ondanks dat digitale televisie steeds meer mogelijkheden biedt blijven veel mensen liever aangesloten op de Digitenne.

Ook HD TV met Digitenne

Het basispakket van Digitenne, bestaande uit NPO 1, 2 en 3 en lokale omroepen, is gratis. Wil je toegang hebben tot meer zenders bijvoorbeeld, RTL 4, dan sluit je een abonnement af. KPN heeft aangegeven dat, ondanks dat Digitenne een sterk verouderde vorm van televisiekijken is, zij ook na 2017, wanneer de ether frequenties opnieuw worden ingedeeld, zullen blijven doorgaan met het aanbieden er van. De reden is onder meer dat met moderne technieken meer capaciteit uit de bandbreedte kan worden gehaald. Zo wordt het in theorie mogelijk om in de nabije toekomst ook via Digitenne naar HD televisie te kunnen kijken. Iets dat nu nog niet kan. Ook kan door die extra capaciteit het zenderaanbod, dat nu op maximaal 30 zenders ligt, worden uitgebreid.

 

Groot gebruiksgemak

Een voordeel van Digitenne is dat het ook mobiel is te gebruiken. Handig voor mensen die met een boot onderweg zijn of als je op de camping zit. Al kun je tegenwoordig natuurlijk ook mobiel digitaal televisie kijken. De klanten van Digitenne vinden vooral het gebruiksgemak een groot pluspunt. Je hoeft er immers geen kabelaansluiting voor te hebben of zelf met kabels in de weer te gaan. Aansluiten is eenvoudig en is binnen een paar minuten gedaan. Daarnaast is Digitenne goedkoper dan een abonnement op een kabeltelevisie-pakket. Een maandabonnement heb je al voor 14 euro. Dat is ruim de helft goedkoper dan het gemiddelde goedkoopste kabel abonnement. Digitenne is wel wat storings gevoeliger dan andere tv diensten, wij adviseren je daarom om je eerst goed te orienteren en bijvoorbeeld alles in 1 vergelijken met digitenne.

 

Digitenne aanvragen en aansluiten

Als je een oude televisie hebt staan dan krijg je na aanmelding van KPN een Basis televisie ontvanger in bruikleen. Deze hoef je vervolgens alleen op je TV aan te sluiten. Moderne TV’s zijn veelal voorzien van een sleuf waar een speciale Digitenne-kaart ingestoken kan worden waarmee je direct toegang hebt tot de televisie zenders. KPN maakt het je overigens niet makkelijk om Digitenne aan te vragen. Op hun site is er namelijk bijna niets over te vinden. Het lijkt er sterk op dat KPN je lieve een ander abonnement verkoopt. Als het online niet lukt kun je het beste telefonisch contact met KPN opnemen.

 
Bron: http://www.overstaploket.nl/kpn-gaat-digitenne/

Tags:

Categorieën